Over ons

In 1980 richtte Herbert Meulenbroek zijn eigen bedrijf op: Meulenbroek Jachtbouw. De eerste grote opdracht was het bouwen van een casco van een motorjacht van 10 meter. Via een recycling bedrijf in Enschede kwam hij in contact met een Duitse firma die ongeveer 60 afvalpersen in Nederland had staan. Voor die Duitse firma ging Herbert de service en het onderhoud doen. Op dat moment kwam jongere broer Maarten in de zaak.
In 1981 bood de Duitse firma naast service en onderhoud voor de machines in Nederland ook de vertegenwoordiging aan. Vervolgens kwam ook de oudste broer Joost in de zaak. Al snel bleek dat er in Nederland vraag was naar kleine perscontainers. Meulenbroek heeft toen de eerste perscontainer ontworpen en gebouwd. De eerste pers was een feit, de KPC 4500. De KPC 4500 werd in Nederland onder de naam Meulenbroek verkocht. In Duitsland bleek er vooral na de val van de muur, een grote markt voor kleinere perscontainers, waardoor ook de eerste export op gang kwam.
In 1985 werd er in Mei contact gelegd met een Zweedse firma. De eerste exportorder naar Zweden volgde in September van dat jaar. Nog steeds is Zweden één van de landen waarnaar geëxporteerd wordt. De export wordt echter steeds belangrijker. Op dit moment kunt u onze perscontainers aan het werk zien in: Engeland, Ierland, België, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Cyprus, Frankrijk, Portugal, Chili, Curaçao, Japan en China.
Meulenbroek Machinebouw BV, De Giem 7, 7547 SW Enschede
.

Zie ook:

Waarom ons Het team