OVER ONS

In 1980 richtte Herbert Meulenbroek zijn eigen bedrijf op: Meulenbroek Jachtbouw. De eerste grote opdracht was het bouwen van een casco van een motorjacht van 10 meter. Via een recycling bedrijf in Enschede kwam hij in contact met een Duitse firma die ongeveer 60 afvalpersen in Nederland had staan. Voor die Duitse firma ging Herbert de service en het onderhoud doen. Op dat moment kwam jongere broer Maarten in de zaak..

In 1981 bood de Duitse firma naast service en onderhoud voor de machines in Nederland ook de vertegenwoordiging aan. Vervolgens kwam ook de oudste broer Joost in de zaak. Al snel bleek dat er in Nederland vraag was naar kleine perscontainers. Meulenbroek heeft toen de eerste perscontainer ontworpen en gebouwd. De eerste pers was een feit, de KPC 4500. De KPC 4500 werd in Nederland onder de naam Meulenbroek verkocht. In Duitsland bleek er vooral na de val van de muur, een grote markt voor kleinere perscontainers,

waardoor ook de eerste export op gang kwam. In 1985 werd er in Mei contact gelegd met een Zweedse firma. De eerste exportorder naar Zweden volgde in September van dat jaar. Nog steeds is Zweden één van de landen waarnaar geëxporteerd wordt. De export wordt echter steeds belangrijker. Op dit moment kunt u onze perscontainers aan het werk zien in: Engeland, Ierland, België, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Cyprus, Frankrijk, Portugal, Chili, Curaçao, Japan en China.

Wij willen graag een positieve bijdrage leveren aan het milieu waarbij minder afvaltransporten al een grote bijdrage blijkt te zijn. Daarnaast worden onze machines op een milieubewuste wijze geproduceerd, waarbij duurzaamheid een belangrijk sleutelwoord is. Zo zijn we ons meer gaan richten op een Lean productie, waar d.m.v. moderne technieken, modulair bouwen en kortere doorlooptijden, efficiënter geproduceerd wordt. Tevens is sociaal maatschappelijk ondernemen een aantoonbaar onderdeel binnen onze organisatie. Een beroepsopleiding in de vorm van werkend leren is vanzelfsprekendheid bij Meulenbroek Machinebouw (BBL). Daarnaast biedt Meulenbroek formatieplaatsen aan, aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt (WAO, WIA, WAZ & Wahjong). Dit alles onder begeleiding van gekwalificeerde leermeesters.
Als organisatie hebben we meerdere doelen, één van onze doelen zijn om transportkosten te reduceren van onze afnemers door het samenpersen van afval of recyclebare materialen. Echter is het blijven doorontwikkelen van de perscontainers en stationaire persen waarbij een nog hogere verdichting bereikt kan worden een belangrijk streven voor de toekomst. Daarnaast hebben we als laatste doel ons te blijven onderscheiden van concurrenten wat betreft kwaliteit, klantspecifieke persen en service.
Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij ons in de organisatie, door te leren van het verleden en te kijken naar de toekomst hebben we het ons zelf mogelijk gemaakt om ’s werelds beste perscontainers en stationaire persen te leveren. Door deze goede kwaliteit hebben de perscontainers en stationaire persen een langere levensduur dan de perscontainers van vele concurrenten. Niet alleen de kwaliteit van het product is een belangrijk item maar ook de kwaliteit van de service.
Naast een uitstekende kwaliteit bieden wij ook een uitstekende service aan. Wij stellen alles in het werk om onze afnemers van dienst te kunnen zijn. Of het nu gaat om een vraag, een afspraak voor serviceverlening of een aanvraag van een offerte wij proberen u altijd meteen van dienst te zijn.  Een snelle serviceverlening is bij ons een vanzelfsprekendheid, doordat er 2 vakbekwame servicemonteurs zeer snel inzetbaar zijn. Bovendien verlenen wij ook service vanuit onze steunpunten in Noord-, Zuid- en West-Nederland.

HET TEAM

Meulenbroek Machinebouw B.V.

  De Giem 7
      7547 SW, Enschede
  Tel: 053 4305 499
  Fax: 053 4314 933
  info@meulenbroek.nl

Kom in contact met ons!

Heeft u een vraag of wilt u om een andere reden contact met ons opnemen?
Aarzel dan niet en ga naar ons contactformulier.

  info@meulenbroek.nl
 +31 (0)53 4305 499
 De Giem 7, 7547 SW Enschede

Meulenbroek
Machinebouw B.V.

  De Giem 7
      7547 SW, Enschede
  Tel: 053 4305 499
  Fax: 053 4314 933
  info@meulenbroek.nl

Kom in contact met ons!

 

Heeft u een vraag of wilt u om een andere reden contact met ons opnemen?
Aarzel dan niet en ga naar ons contactformulier.

info@meulenbroek.nl
 +31 (0)53 4305 499
 De Giem 7, 7547 SW Enschede