MVO

Als MKB-bedrijf wordt er steeds meer verwacht op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). People Planet Profit , circulaire economie (cradle to cradle), social return on investment, etc. zijn zeer bekende begrippen die van belang zijn bij het MVO. Het is belangrijk dat zich men als bedrijf realiseert hoe men handelt en dat men bewust is van de invloed die je als bedrijf hebt op de omgeving om je heen en de wereld. Meulenbroek Machinebouw BV is zich bewust van haar verantwoordelijkheden en deelt deze graag met u.

Meulenbroek is een machinebouw fabriek die er naar streeft om haar processen conform de MVO-ideologie uit te voeren. Als een zelfstandige onderneming hebben wij voor de 3P’s (people, planet, profit) de volgende keuzes gemaakt:

People:

Meulenbroek Machinebouw BV is een bedrijf dat sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Zo vervult Meulenbroek regelmatig haar personeelsbehoefte door samen te werken met het Werkplein Twente. Werkplein Twente kenmerkt het sociaal ondernemerschap door mensen met een WW-uitkering, bijstandsuitkering of arbeidshandicap aan een bijpassende baan te helpen.

Tevens kiest Meulenbroek er bewust voor om scholieren praktijkervaring op te laten doen binnen het bedrijfsleven. Meulenbroek staat bekend als een erkend leerbedrijf dat vakmensen opleidt. Het opleiden is niet alleen een investering voor Meulenbroek en de scholieren zelf, maar ook voor de technische sector in Nederland vanwege het toenemende tekort aan technisch personeel.

Als organisatie zien we graag dat onze werknemers met veel plezier naar het werk gaan. Wij vinden het dan ook van belang dat er op individuele basis aandacht wordt geschonken aan onze werknemers. De individuele aandacht wordt op prijs gesteld en houd een goede relatie in stand met respect over en weer voor elkaar. Tevens wordt de medewerker aangeboden om zichzelf te blijven ontwikkelen door middel van bijscholing. Meulenbroek Machinebouw wordt dan ook gekenmerkt als een sociale onderneming die investeert in haar menselijk kapitaal.

 

Profit:

Door middel van onze profit worden nieuwe investeringen gedaan om te blijven voldoen aan de gestelde milieueisen. Zo is er bijvoorbeeld geïnvesteerd in een elektrische heftruck in plaats van een heftruck die op diesel loopt. Tevens is er een nieuw compartiment aangeschaft zodat er voldaan wordt aan de eisen voor het opslaan van gevaarlijke stoffen.

Wij vinden het belangrijk dat de duurzaamheid niet ten koste gaat van de winst. Daarom zoeken we altijd naar een gezonde verhouding waar alle betrokken partijen profijt bij hebben. Duurzaamheid betekent immers: producten fabriceren van goede kwaliteit die langer meegaan met een minimale belasting aan het milieu. Dat onze producten van goede kwaliteit zijn en lang meegaan kunnen onze afnemers beamen. Tevens blijven we continu streven naar een minimale belasting aan het milieu.

 

Planet:

Door het comprimeren van afval levert Meulenbroek een positieve bijdrage aan het milieu. Het comprimeren van afval resulteert in minder afvaltransporten en dus minder Co² uitstoot.

Daarnaast fabriceert Meulenbroek op een milieubewuste manier waarbij duurzaamheid een belangrijk sleutelwoord is. Zo is ons productieproces ingericht volgens de Lean filosofie, waarbij het product zo ontworpen is dat er op een slimme (snelle) manier met minder belasting aan het milieu geproduceerd wordt. Zo zijn bijvoorbeeld de doorlooptijd, las- en slijpwerkzaamheden met 25% gereduceerd.

Door middel van modulair bouwen is Meulenbroek in staat om een bestaande perscontainer eenvoudige aan te passen naar de wensen van de klant. De basis van het product blijft hetzelfde, echter de klant specifieke wens is eenvoudig toe te passen / uit te wisselen. Door middel van bout en moer verbindingen worden onnodige las- en slijpwerkzaamheden voorkomen. Tevens worden de modulaire delen hergebruikt voor gebruikte machines.

Naast een duurzame productie is er ook sprake van een duurzaam product. De duurzaamheid van onze producten wordt gerealiseerd door de goede kwaliteit en lange levensduur. Doordat Meulenbroek machines een langere levensduur hebben dan machines van concurrenten, worden er minder grondstoffen verbruikt. Op dit moment zijn er machines die al 26 jaar in werking zijn.

 

 

 

onze certificaten

Meulenbroek Machinebouw B.V.

  De Giem 7
      7547 SW, Enschede
  Tel: 053 4305 499
  Fax: 053 4314 933
  info@meulenbroek.nl

Kom in contact met ons!

Heeft u een vraag of wilt u om een andere reden contact met ons opnemen?
Aarzel dan niet en ga naar ons contactformulier.

  info@meulenbroek.nl
 +31 (0)53 4305 499
 De Giem 7, 7547 SW Enschede

Meulenbroek
Machinebouw B.V.

  De Giem 7
      7547 SW, Enschede
  Tel: 053 4305 499
  Fax: 053 4314 933
  info@meulenbroek.nl

Kom in contact met ons!

 

Heeft u een vraag of wilt u om een andere reden contact met ons opnemen?
Aarzel dan niet en ga naar ons contactformulier.

info@meulenbroek.nl
 +31 (0)53 4305 499
 De Giem 7, 7547 SW Enschede